Data is de brandstof waar de digitale economie op draait. Voor nagenoeg alle organisaties, van banken tot transportbedrijven en van defensie tot de lokale gemeente, geldt dat data hét productiemiddel is waar de organisatie op draait. Het ligt dan ook voor de hand dat organisaties goed voor hun data assets zorgen. Dit ‘zorgen voor data’ is slechts één kant van de medaille. Datamanagement behelst ook waardecreatie met data. Denk daarbij aan advanced analytics, big data, en procesverbetering op basis van inzichten uit je data.

 

Datamanagement is geen nieuwe discipline. Het is wel een discipline die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. De DAMA DMBOK kan met recht gezien worden als het referentiewerk op ons vakgebied. Dit referentiewerk geeft een breed, maar theoretisch overzicht van het veld. Organisaties en professionals worstelen met de vraag: hoe maak je het praktisch? Waar begin je? Hoe leid ik mijn mensen nop om blijvend succesvol te zijn? Wat zijn de laatste good practicesop ons werkterrein? 

 

In het eerste kwartaal van 2020 zal het boek Data management: a gentle introduction (Auteur: Bas van Gils, uitgever: Van Haren Publishing) worden uitgegeven. Hierin wordt theorie en praktijk op een pragmatische manier bij elkaar gebracht. Met een kleine club enthousiaste professionals van verschillende organisaties organiseren we naar aanleiding hiervan op 6 maart in de middag een event over datamanagement met de titel: Data Management, van data tot waarde. In dit event praten we je bij over datamanagement en gaan we concreet aan de slag. Uiteraard volgt ook een actie rond het nieuwe boek. We zijn nog volop bezig met de organisatie en planning. Locatie en andere details worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

 

Schrijf u in via het onderstaande signup formulier of mail voor meer informatie naar <events@vanharen.net>. 

Event Website

 

 

Data Management event

* indicates required

 

 

Please wait...

X
Added to your cart