De functioneel beheerder en BiSL®

978940180005C

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In
Publisher: Van Haren Publishing
| dutch | 1

Availability: In stock

€47.42 Incl. Tax €43.50 Excl. Tax
Details
Details
Voor trainers is er gratis extra materiaal bij dit boek beschikbaar. Dit is te vinden onder het tabblad -Training Material-. Log in met uw trainersaccount om het materiaal te raadplegen.

Business informatiemanagement krijgt de laatste jaren meer en meer de erkenning die het verdient. Want als gevolg van de automatisering van veel processen in organisaties, hebben deze steeds vaker behoefte aan een schakel tussen de gebruikerskant (iedereen in de organisatie die belanghebbende is bij de informatievoorziening) en de technische kant (de aanbieders van IT-services en -producten). Die schakel is business informatiemanagement.

Dit boek laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. De auteurs beschrijven de rol van de business informatiemanager op operationeel niveau, veelal ‘functioneel beheerder’ genoemd, en zijn relatie tot de overige rollen binnen business informatiemanagement, IT-servicemanagement (ITIL) en applicatiemanagement (ASL). Ze lichten uitgebreid de processen toe waar de functioneel beheerder bij betrokken is. Daarbij maken ze gebruik van het BiSL-framework, waarin de processen voor business informatiemanagement zijn beschreven.
Aan het eind van ieder hoofdstuk is een aantal meerkeuzevragen opgenomen, voor degenen die dit boek gebruiken als voorbereiding op het examen BiSL Foundation van APMG ofwel het examen Business Information Management with reference to BiSL van EXIN.

In aanvulling op BiSL is in dit boek een aantal populaire modellen en technieken opgenomen, waarmee de functioneel beheerder zijn of haar voordeel kan doen, zoals use case-techniek, UML, klassendiagramtechniek, Entity Relationship Diagram-techniek, Dataflow-Diagram-modellering, test- en testspecificatietechnieken. In een apart hoofdstuk zijn handige checklists opgenomen die hulp bieden bij het inrichten van de BiSL-processen en kunnen gebruikt worden om best practices concreet te maken.

Kortom, een boek voor functioneel beheerders en iedereen die betrokken is bij business informatiemanagement binnen organisaties, en hun management.


Additional Info
Additional Info
SKU 978940180005C
isbn 978940180005C
nur-code 982
Publisher Van Haren Publishing
Uitgeef Datum 2016-01-01
Kind of Publication Books
Publish Year 2014
Language dutch
Categories Business Management
Standards BiSL
Serie No
edition 1
pages No
Height (cm) 1.6
Width (cm) 17
Length (cm) 24
Weight (Kg) 0.5320
Default 0
eLibrary Downloadbaar Yes
Description No
Related Products
You may also be interested in the following product(s)

People who viewed this product also viewed

Please wait...

X
Added to your cart