BiSL® Kaartspel

Author:

ITEM: 1756

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In
Publisher: Van Haren Publishing
| dutch | 1

Availability: In stock

€19.57 Incl. Tax €17.95 Excl. Tax
Log in for download


Details
Details

Het BiSL-kaartspel is gebaseerd op het BiSLframework. De kaarten representeren de


elementen uit het BiSL-framework.  Het BiSL-kaartspel volgt die drie niveaus uit het BiSL-framework, Er zijn dus drie groepen kaarten:
  1. De kaarten op het Niveau 1 van BiSL. Deze representeren ieder een procescluster of een verbindend proces. Op iedere kaart staat steeds het volledige procesmodel van BiSL  2. De kaarten binnen een procescluster: voor ieder cluster is een set van kaarten gemaakt die de processen van dat cluster representeren  3. De kaarten binnen een proces: de kaarten verwijzen naar de activiteiten binnen een proces. In het onderste deel van de kaart zijn de resultaten van die acties beschrevenKaarten die tot één proces behoren hebben dezelfde kleurstelling in de rand (‘kaderlijst’). Daarmee zijn ze gemakkelijk te herkennen en te groeperen. Iedere kaart bevat verder aanvullende informatie over het onderwerp van de kaart. Onderaan elke kaart staat een opsomming van de andere tot een kaartenset behorende kaarten zodat de speler snel kan checken hoe de serie waartoe een kaart behoort, er verder uitziet. 


Met het BiSL Kaartspel kunnen verschillende spelen worden gespeeld:
  • een variant op het aloude kwartetten, “A la kwartet”  • “B-Patient”, een variant op ‘patience’  • “Domino-fuz”, een variant op het bekende Dominospel met de zwarte blokjes, en  • “Chinese Style”. een simpel, maar effectief Chinees memoriespelIn company kunnen groepen die met functioneel beheer aan de slag willen het spel gebruiken als leerzame, leuke setting om BiSL beter te leren kennen. Aan de hand van de kaarten kunnen gesprekken gevoerd worden over de betekenis van het proces en bijvoorbeeld de manier waarop tot op heden in de organisatie met die activiteiten wordt omgegaan.  


De kaarten kunnen ook worden gebruikt om te bepalen welke namen op dit moment bij welke kaart horen. Deelnemers kunnen zo een BiSLiaanse vertaling maken van de huidige settingen rond functioneel beheer.


 


In trainingen kunnen de kaarten gebruikt worden voor individuele geheugentraining; het BiSL Kaartspel is immers ook een alternatieve, handige samenvatting van het BiSL-gedachtegoed. 


 


De spelvormen bieden een luchtige afwisseling van leervormen waarbij in subgroepen studenten op een andere (‘speelse’) wijze aan de slag gaan met BiSL. Kortom, het BiSL Kaartspel kan worden gebruikt als startpunt voor discussie en studie.


 
Related Books:


BiSL - A Management Guide 


Business informatiemanagement en BiSL in de praktijk
BISL, Een framework voor Functioneel Beheer en InformatiemanagementBiSL Zelfevaluatie

Additional Info
Additional Info
SKU 978908753303C
isbn 978908753303C
nur-code 982
Publisher Van Haren Publishing
Uitgeef Datum 17-12-2008
Kind of Publication Books
Publish Year 2008
Language dutch
Categories Business Management
Standards BiSL
Serie No
edition 1
pages No
Height (cm) 0
Width (cm) 0
Length (cm) 0
Weight (Kg) 0.0000
Default 0
eLibrary Downloadbaar Yes
Description No

People who viewed this product also viewed

Please wait...

X
Added to your cart
Shop further or Proceed to checkout X
Shop further