Rij 3|Blok 1 | Hoofdtekst |NL

Over Van Haren Publishing

Van Haren Publishing is een internationale toonaangevende uitgeverij gespecialiseerd in standaarden, best practices en methoden.

De domeinen waarbinnen we opereren zijn:

IT & IT-management

Als één van de eerste uitgevers die boeken over ITIL® uitgaf, vindt Van Haren Publishing haar oorsprong in de IT & IT-management publicaties. Van Haren Publishing heeft altijd nauw samen gewerkt met belangrijke partijen op het gebied van best practices en methoden voor IT & IT-management. Van Haren Publishing is dan ook te alle tijden op de hoogte wat de opkomende best practices en methoden zijn. Door haar ervaring kan Van Haren Publishing goed inschatten welke methoden en best practices blijvend zijn en groter worden en welke slechts een eendagsvlieg zijn.  Door nauwe samenwerking met toonaangevende auteurs en partners levert Van Haren Publishing een bijdrage aan de verbetering van de best practices en methoden voor IT & IT-management.

Businessmanagement

Door de loop der jaren is Van Haren Publishing uitgegroeid tot een toonaangevende uitgever op gebied van best practices en methoden. Binnen het domein businessmanagement worden de standaarden op dezelfde professionele wijze benaderd en gepresenteerd als in alle andere publicaties. Het contact met invloedrijke en ervaren auteurs is een waarborg voor de kwaliteit van de businessmanagement publicaties. Bekende organisaties als de ASL BiSL Foundation, hebben Van Haren Publishing gekozen als uitgever van de officiële manual van een best practice. Veel van deze businessmanagement publicaties zijn ook uitstekend geschikt voor gebruik in het hoger onderwijs.

Projectmanagement

Projectmanagement is ook een van de domeinen waarin Van Haren Publishing haar ‘roots’ heeft gevonden, in eerste instantie vanwege toonaangevende publicaties over PRINCE2®. Gedurende de jaren heeft Van Haren Publishing natuurlijk nog vele best practices en methoden kunnen toevoegen aan het domein projectmanagement. Zo is Van Haren Publishing de officiële uitgever van IPMA Nederland en PMI Nederland. Ook door de nauwe samenwerking op het gebied van projectmanagement met de exameninstituten en toonaangevende consultants zijn onze publicaties altijd van grote waarde geweest voor projectmanagers.

Enterprise-architectuur

Ook op het gebied van enterprise-architectuur heeft Van Haren Publishing al vele succesvolle publicaties uitgebracht. Zoals over TOGAF en Archimate, beide van The Open Group. Ook The Open Group heeft Van Haren Publishing gekozen als officiële uitgever. Veel van deze publicaties worden gebruikt in het hoger onderwijs.

Internationale uitgeverij

Zoals eerder aangegeven is Van Haren Publishing de officiële uitgever voor de manuals en andere officiële uitgaven van grote spelers in de vier genoemde domeinen zoals: The Open GroupIPMA-NLITSqcGamingWorksASL BiSL FoundationBRMI, IAOPIACCMPMI NL en IVI (Innovation Value Institute). Dit is  zeker een bevestiging dat deze organisaties vertrouwen hebben in de professionele kwaliteiten van Van Haren Publishing.

Van Haren Publishing distribueert internationaal. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een 40-tal distributeurs die verspreid zijn over de hele wereld. Bekende namen zijn Amazon, Google Play, Ingram, Gardners en Bernan. Binnen Nederland maken Managementboek.nl, Bol.com en vele andere fysieke en internetboekhandels het mogelijk dat consumenten onze boeken makkelijk kunnen bestellen.

Van Haren Publishing is één van de ’s werelds leidinggevende uitgevers in best practices, methodes en standaarden.

 

  Projectmanagement  Enterprise argitecture  Business Management

Geef een reactie